Bonnier Audio, 2020-04-28

Älskaren från huvudkontoret har hittat sin stjärna

Star Wars-stjärnan Daisy Ridley är i förhandlingar om att spela i Hollywoodversionen av Camilla Grebes succéroman Älskaren från huvudkontoret. På engelska heter romanen The Ice Beneath Her och filmen kommer att produceras av Andrew Lazar, som även producerade Oscarvinnande American Sniper. Regisserar gör trion bakom kollektivet Radio Silence: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett och Chad Villella.

Utsågs till Rising Starts 2016

– Det känns fantastiskt kul. Att som svensk författare få se sin bok filmatiserad i Hollywood är få förunnade. Och att dessutom få samarbeta med det här grymt kompetenta gänget är en dröm, säger Camilla Grebe.

Älskaren från huvudkontoret är Camillas första roman i serien om beteendevetaren Hanne Lagerlind och poliserna som arbetar kring henne för att klara upp våldsamma brott och mord. Den har översatts till 21 språk. I samband med utgivningen av den engelska utgåvan (The Ice Beneath Her) utsågs Grebe till en av Amazon UK:s "rising stars" 2016.

Prisat tre år i rad

Camilla har prisats tre år i rad för sina kriminalromaner. 2017 kom den fristående uppföljaren till Älskaren från huvudkontoret: Husdjuret, som utsågs till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin och 2018 belönades den med Glasnyckeln för bästa skandinaviska dito. 2019 utsågs hennes senaste roman Skuggjägaren återigen av Svenska Deckarakademin till årets bästa kriminalroman med motiveringen: ”En elegant komponerad polisroman med kvinnohistoriskt perspektiv”.