Bonnier Audio, 2020-10-28

Foto: Prolounge (Peter Stormare), Anders Nicander (Marie Richardson)

Tisdagsklubben blir film med Marie Richardson och Peter Stormare

Nu har man börjat filma Anna Fredrikssons roman Tisdagsklubben – en berättelse om att befinna sig i övre medelåldern. Inspelningen äger rum i och kring Göteborg. Rollerna som Karin och Henrik gör Marie Richardsson och Peter Stormare. Tisdagsklubben regisseras av Annika Appelin, och är baserad på författaren Anna Fredrikssons manus, fritt efter sin egen roman.

"Jag ser så fram emot att få gestalta Karin i denna sinnliga och passionerade komedi tillsammans med mina väninnor i filmen. Att det är Peter Stormare som spelar stjärnkocken Henrik, gör detta extra spännande. Ett kärt återseende, vi spelade teater ihop med Ingmar Bergman för 30 år sen", berättar Marie Richardson i en intervju.

"Jag är mycket stolt och lycklig över att jag blev tillfrågad att vara med i Tisdagsklubben. Ett underbart manus, med unika karaktärer. Att det dessutom är skrivet av en kvinna, regisserat av en kvinna och huvudkaraktärerna är kvinnor gör detta till ett unikt projekt som bara kommer en gång i livet. Jag tackade nej till allting annat. Detta är en fantastisk resa som jag absolut vill vara med om",  berättar Peter Stormare och tillägger, "Att Marie Richardson gör huvudrollen är ’the icing on the cake’. En Hälsingetös och en unik talang".

Om Tisdagsklubben

Uppläsare: Anna Maria Käll

Karin tänker inte efter så noga när hon anmäler sig till kvällskursen i asiatisk matlagning varannan tisdag. Hon vet bara att hon behöver bryta den oro och ensamhet som uppstått efter makens stroke. Matlagningskursen leds av Henrik, en passionerad och framgångsrik kock, och blir ett andningshål för Karin. Hon lär känna den livsbejakande Monika och de två börjar kalla sig Tisdagsklubben. Karin inser mer och mer att hennes liv inte alls har passerat något bästföredatum och börjar ifrågasätta det hon tidigare trott var sant. Ska hon våga bejaka sina innersta önskningar och sätta sin trygga tillvaro på spel? Eller ska hon vara nöjd med det hon faktiskt har?

Tisdagsklubben är en roman om svåra livsval, vänskap och matlagning. Om att det aldrig är för sent. Och om att bli galet, härligt förälskad – oavsett hur gammal man är.

Sagt om boken

”Återigen har Anna Fredriksson skrivit en varm, läsvänlig och i all sin vardaglighet ändå dramatisk feelgood-roman.” Östgöta Correspondenten

”En roman som trots sin vardaglighet är en riktig bladvändare.” Lantliv

”… jag tippar att den kommer att finna många läsare. ... hon har en nerv i sin penna, så det går inte att stå likgiltig inför hennes historier ... Tisdagsklubben är nyttig, hoppfull läsning.” Dala-Demokraten

”Hon är detaljernas mästarinna, Anna Fredriksson. Med små, små medel tecknar hon trovärdiga människor så tydligt att man tror att man står mitt ibland dem.” Blekinge Läns Tidning

Foto: Anders Hansson

Om Anna Fredriksson

Anna Fredriksson har sedan debuten 2011 gett ut ett flertal romaner som har fått ett mycket fint mottagande av både recensenter och läsare och har sålt i över en halv miljon exemplar. Hon har tre söner och bor i Stockholm men tillbringar somrarna i Kivik. Anna Fredriksson började som 18-årig nöjesreporter på Aftonbladet, därefter blev det manusskrivande för tv-serien Rederiet och filmer som Tjenare Kungen. Men det är som författare till varmt vardagliga relationsromaner som läsaren känner henne, aktuell med sin tionde bok.