Bonnier Audio, 2023-01-10

Spindeln 2022 års mest lyssnade bok på Storytel

Nu har Storytel sammanställt förra årets topp 10 mest lyssnade böcker. Spindeln av Lars Kepler intar första platsen. På andra plats syns Själsfränden av Sofie Sarenbrant följd av Natriumklorid av Jussi Adler-Olsen. Läs Storytels pressmeddelande.

Spindeln i uppläsning av Jonas Malmsjö blev även årets mest lyssnade bok på Bookbeat. På rekordartad kort tid då boken utkom i 19 oktober. Bara dagarna efter utgivning en stod Spindeln för 12 % av svenska Bookbeat-användares lyssnad tid.

Den nionde boken om Joona Linna

För tre år sedan fick Saga Bauer ett vykort med en hotfull text om en pistol med nio vita kulor – varav en väntar på Joona Linna. Det stod att hon var den enda som skulle kunna rädda honom. Hon visade kortet för Joona, men tiden gick och hotet bleknade som en meningslös provokation. Fram till nu. En säck med en nästan fullständigt upplöst kropp hittas fastsurrad i ett träd i Kapellskär. På mordplatsen återfinns en mjölkvit patronhylsa.

Sagt om boken

"Kepler vet hur man skapar en bladvändare ... Historien är skickligt uppbyggd, utan minsta transportsträcka eller onödiga kurva och med smarta vändningar och stegrande spänning. Man slukar boken likt en tv-serie på Netflix" Göteborgs-Posten

"en mördarjakt med stora känslor, högt tempo och mycket på spel" Norra Skåne

Författarduon Lars Kepler är decenniets största deckarförfattare i Sverige. Böckerna om Joona Linna har sålt mer än 15 miljoner exemplar i 60 länder. Lars Kepler belönades med BookBeats pris Årets svenska deckarförfattare 2021. Priset är datadrivet och baserat på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste böckerna från svenska deckarförfattare har varit under de senaste 12 månaderna.