Bonnier Audio, 2020-10-26

Premiär för Netflixserien Bridgerton på juldagen

Nu är det officiellt: premiär för Netflixserien "Bridgerton" på självaste juldagen. Julia Quinns bästsäljande serie om åtta rika, vackra syskon i 1800-talets England, med giftermål som mer eller mindre efterlängtat mål. Serien som tar ”Stolthet och fördom till en ny nivå” är spännande, sexigt, rolig och inte minst helt beroendeframkallande.

Här finns en guide till de åtta syskonen och deras böcker – för varje bok i serien fokuserar på en person i syskonskaran.

Serien består av åtta fristående böcker, varje bok med ett av syskonen Bridgerton i fokus:

  • Anthony
  • Benedict
  • Colin
  • Daphne
  • Eloise
  • Francesca
  • Hyacinth
  • Gregory

Familjen Bridgerton utspelar sig i det tidiga 1800-talets London, i en värld där klass och status är av yttersta vikt.

Uppläsare: Mirja Turestedt

Bok 8: Familjen Bridgerton: Ett livsavgörande ögonblick

Gregory Bridgerton är en riktig romantiker. När han träffar Hermione Watson är han helt övertygad om att hon är Den rätta. Vad han inte vet är att hennes hjärta tillhör någon annan. Hermiones väninna, Lucy Abernathy, allierar sig dock med Gregory för att hjälpa honom att vinna Hermiones kärlek. Vad Lucy inte förväntar sig är att hon själv ska börja få komplexa känslor för honom. Utkommer 2 februari 2021.

Bok 7: Familjen Bridgerton: En oförglömlig kyss

Ungkarlen Gareth St. Clair har bråkat med sin far sedan dagen han föddes. När han vägrar acceptera den brud fadern valt åt honom riskerar han att bli arvlös. Precis när Gareth börjar tappa allt hopp får han tag i en dagbok som en gång tillhört hans farmor. Problemet är att den är skriven på italienska – ett språk han inte kan. Det är då han kommer i kontakt med Hyacinth Bridgerton. Hyacinth är kvick och karismatisk. Hon kan dessutom italienska och erbjuder sig att hjälpa Gareth

Bok 6: En oemotståndlig frestelse

Michael Stirling är Londons mest ökände ungkarl som aldrig har haft några svårigheter att fånga en kvinnas uppmärksamhet. Men en dag möter han Francesca Bridgerton och blir för första gången i sitt liv handlöst förälskad. Men Francescas hjärta tillhör någon annan, så Michael är dömd till att vara olyckligt kär. Tills en dag då Francescas liv vänder helt och han äntligen får chansen att yttra sina känslor – frågan är om han vågar?

Bok 5: Ett minnesvärt frieri

När Eloise Bridgerton inleder en brevväxling med Sir Phillip för att beklaga hans frus plötsliga bortgång, anar ingen av dem vad det är början på. Phillip tror att Eloise är en huslig och anspråkslös ungmö i desperat behov av en man och frågar om hennes hand – barnen behöver ändå en ny mor. Eloise blir chockad, inte kan hon väl gifta sig med en man hon aldrig träffat? Eller kan hon det?

Bok 4: En oundviklig längtan

Penelope Featherington är den eviga ungmön och panelhönan som nästan smälter in i tapeten på Londonsocietetens fester. Samtidigt har hon varit hemligt förälskad i sin bästa väns storebror så länge hon kan minnas. Hon tror sig veta allt om Colin Bridgerton – tills hon råkar avslöja hans djupaste hemlighet, som får henne att tvivla på att hon känner honom alls.

Bok 3: En förtrollande hemlighet

Sophie Beckett är en oäkting. Det vet alla som jobbar på Penwood Park, även om de låtsas att hon enbart är grevens myndling. Men när greven skaffar en ny fru och sedan avlider, blir livet annorlunda för Sophie. Att Sophie skulle få chansen att smita in på Lady Bridgertons stora maskeradbal är därför någonting hon aldrig hade kunnat drömma om. I skydd av sin mask kan ingen avslöja hennes sanna klass och identitet, så när hon träffar Benedict Bridgerton bleknar verkligheten.

Bok 2: En oväntad förälskelse

Anthony Bridgerton är den mest eftertraktade mannen i Londons societet. Men ryktet säger att han aldrig kommer att gifta sig. Vad ingen vet är att han redan valt ut sin tillkommande. Edwina Sheffield är inte bara rar och behaglig utan också en av de vackraste unga kvinnorna i umgängeskretsen. Enda hindret är hennes syster Kate som är helt emot uppvaktningen. Kate vet precis vad Anthony är för sort – kvinnotjusare och partylejon.

Bok 1: En annorlunda allians

Daphne Bridgerton är både smart och vacker – ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när hennes brors bästa vän, hertig Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans tänker de ut en elegant plan: en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrarborta från Simon.