Bonnier Audio, 2019-10-18

Molly – hittehunden som blir brottsutredare

Molly och jag är en rörande sann berättelse om den traumatiserade hittehunden Molly som får en ny meningsfull tillvaro och en kompis för livet. Molly och jag är boken för alla hundvänner och för alla som älskade historien om gatuhunden Arthur. Uppläsning av Niklas Engdahl.

Molly är en oönskad och övergiven hund när Colin, före detta polis, hittar henne på ett hundstall i England. Han förstår snart att hon skulle kunna bli en perfekt partner i hans nystartade företag, The UK Pet Detectives. Alert, intelligent och med ett fantastiskt luktsinne blir hon hans oumbärliga sidekick i arbetet med att söka rätt på stulna och bortsprungna husdjur.

Efter en lång karriär inom det brittiska polisväsendet och militären grundade Colin Butcher The UK Pet Detectives. Företaget har blivit Storbritanniens mest framgångsrika när det gäller att utreda brott mot djur – varje år återförenas hundratals stulna och bortsprungna husdjur med sina ägare.

”Men nu, i detta pyttelilla hörn av Hertfordshire, hade jag slutligen fått beviset på att min idé höll … Molly och jag hade löst fallet och återförenat en katt med dess ägare … Jag kastade en snabb blick över axeln för att kolla att vi verkligen var ensamma, och sedan hoppade jag upp i luften och vrålade YES! så högt jag kunde. Först blev Molly överrumplad, men sedan hoppade hon också högt och började skälla fram sin egen YES!-respons. Båda två hoppade vi omkring därute på fältet som ett par vrickade känguruer, fullkomligt omedvetna om det kraftiga regn som precis hade börjat falla.”

Uppläsare: Niklas Engdahl