Bonnier Audio, 2019-02-14

Foto: Adde Halmstad

Mariette Lindsteins hyllade sekttrilogi blir TV-serie

Mariette Lindsteins böcker om den fiktiva sekten ViaTerra har sålts i en kvarts miljon exemplar och till 11 länder. Nu blir den hyllade boktrilogin TV-serie. I serien ingår böckerna Sekten på dimön, Sekten som återuppstod och Sektens barn. Alla i uppläsning av Gunilla Leining.

Nu blir boktrilogin TV-serie

Good Eye Production har tecknat filmrättigheterna och Erika Edman ska producera, tillsammans med den BAFTA-prisbelönade brittiska producenten Mia Jupp. Vi har pratat med Mariette Lindstein om hennes författarskap och om TV-serie debuten.

Medlem i Scientologkyrkan

Som tjugoåring gick Mariette Lindstein med i den kontroversiella Scientologikyrkan. Där arbetade hon  på alla nivåer i kyrkan, inklusive toppen av hierarkin, på dess högkvarter utanför Los Angeles. Efter tjugofem år som medlem lyckades hon rymma och därefter väntade en lång återanpassning till ett normalt liv. Idag arbetar Mariette Lindstein som författare och hennes skrivande har hjälpt henne att läka minnena efter åren som sektmedlem. Utöver böckerna i trilogin har Mariette utkommit med Vit krypta och i april är hon aktuell med uppföljaren: Sprickor i jorden. Båda i uppläsning av Julia Dufvenius.

SelmaStories har pratat med Mariette Lindstein om hennes författarskap och om TV-serie debuten.

Sprickor i jorden

Tvillingarna Alex och Dani försöker återhämta sig efter att Dani kidnappades av en elitistisk sekt. De lämnar Sverige och flyttar till ett hus vid havet i Kalifornien, USA. Men det visar sig vara svårt att bygga upp ett nytt liv. Dani har fött en son, men traumat från sektens våld har förändrat henne och gjort henne kallare och svårare att nå. Samtidigt förtränger Alex det hemska som har hänt och lider av flashbacks. Mitt i allt detta finns Carl, Alex chef och älskare, som gör allt för att beskydda dem.
Men så en dag dyker en mystisk, karismatisk kvinna upp i deras liv. Hon påstår att hon arbetar med välgörenhetsarbete i en fråga som Carl brinner för. Och även Carl förändras. Garantierna för trygghet försvinner. En ny mardröm börjar. Sekten har nämligen ett nytt mål i sikte: Danis nyfödda son.