Bonnier Audio, 2019-02-04

Foto: Anna-Lena Ahlström

Falla fritt – en passionerad berättelse i advokatmiljö

Maktkamp, förbjuden kärlek, starka känslor och attraktion. I Heléne Holmströms debutroman Falla fritt får vi följa advokaten Charlotta Kvist. Hon kämpar för delägarskap och revansch på en av Stockholms mest ansedda advokatbyråer.

Heléne Holmström om romandebuten:

Heléne har tidigare skrivit en bokserie för Storytel, men debuterar nu som romanförfattare på Lovereads.

– Det känns oerhört stort! Att hålla min bok i handen, att se den i bokhandlar och att bläddra i den är magiskt. Jag har kämpat några år för att bli antagen och det är en overklig känsla att boken nu finns ute bland livs levande läsare.

Gräver där hon står

För Heléne, som är utbildad jurist, kändes det självklart att förlägga handlingen till en advokatbyrå. Det är en fartfylld och dynamisk arbetsmiljö där det är lätt att hitta uppslag till en roman. Här förekommer det konkurrens, kärleksrelationer och otrohetsaffärer.

Om att skriva romance

– I min bok är kvinnan, hennes personliga resa och kamp en central del av handlingen. Det är just dessa beståndsdelar som jag älskar med romance – karaktärernas utveckling och hur de får kämpa för att till slut vinna kärleken, säger Heléne.

Läs SelmaStories intervju med Heléne

Ett omaka par. Starka känslor. Förbjuden kärlek


Charlotta Kvist är advokat på en av Stockholms mest framstående byråer och kämpar för delägarskap och revansch. Ignacio Vargas sitter i ledningsgruppen på ett stort klädföretag och brinner för hållbarhetsfrågor. När de möts på en bar blir de genast attraherade av varandra. Vad de inte vet är att de står på motsatta sidor i en stor rättstvist som båda är fast beslutna att vinna. De bryter mot alla regler genom att ens träffas, att inleda en relation får absolut inte hända. Ändå kan de inte stå emot varandra. Men är de verkligen beredda att riskera allt de kämpat för? Falla fritt är en härlig kärleksroman i spännande miljöer, men även en berättelse om att försonas med sin historia.