Bonnier Audio, 2022-03-31

De belönas med ljudbokspris – Storytel Awards 2022

Löpa varg,  Fädernas missgärningar, Hästpojken och Agnes Cecilia – en sällsam historia tilldelas Storytel Awards 2022 i kategorierna Roman, Spänning, Fakta och Ungdom. Priset delades ut vid Storytel Awards digitala gala.

Löpa varg av Kerstin Ekman – uppläsning Lennart Jähkel

Fädernas missgärningar av Åsa Larsson – författaruppläsning

Rättsläkare Lars Pohjanen ber Rebecka Martinsson att utreda ett preskriberat mord. Hon går motvilligt med på detta, fast hon egentligen är arbetstrött och slutkörd. Snart har hon även en ny mordutredning på sitt bord.

Hästpojken av Carl Hedin och Frida Bank – uppläsning Carl Hedin

Carl Hedin har på kort tid blivit en av Sveriges största ridsportprofiler. Här berättar han om resan från den lilla pojken som mobbades för att han älskade att leka med käpphästar och tonåringen som hoppade av bussen på fel hållplats för att dölja att han skulle till stallet, till hur han genom envishet, mod och ett och annat bananskal lyckats skapa sitt drömliv med hästarna som kollegor.

Agnes Cecilia – en sällsam historia av Maria Gripe (lättläst) – uppläsning Viktoria Flodström

Nora är föräldralös och växer upp hos sina släktingar. När familjen flyttar till en gammal lägenhet börjar mystiska saker hända. Klockan går baklänges, en vas faller i golvet och avslöjar en hemlighet och en gammal docka tycks få liv. Varför sker allt detta? Nora letar efter orsakerna och inser att förklaringen kanske finns närmare henne än hon kunnat gissa.

Agnes Cecilia är en av Sveriges mest lästa och mest älskade ungdomsromaner. I lättläst bearbetning av Niklas Darke.

Om Storytel Awards

Storytel Awards delas ut i syfte att kora plattformens bästa ljudböcker. De av plattformens böcker som fått mest lyssnare och högst betyg kan nomineras av respektive förlag. I regel finns dessa ljudböcker även på fler plattformar. Lyssnare från samtliga kan sedan vara med och rösta fram tre finalister i varje kategori. Vinnarna koras av en oberoende jury.