Bonnier Audio, 2020-09-04

De är nominerade till Årets Deckarförfattare 2020

Camilla Grebe, Mari Jungstedt och Denise Rudberg nomineras till BookBeats pris Årets svenska deckarförfattare. Priset delas ut vid den digitala Crimetime-festivalen i slutet av september.

Priset är helt datadrivet och baseras på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste böckerna från svenska deckarförfattare har varit under det senaste året. För att kvala in ska författaren ha släppt minst en deckare under de senaste tolv månaderna.

Anna Riklund, Head of Content Curation BookBeat:

– Vi ser mycket fram emot att dela ut det här priset i samarbete med Crimetime i år igen. Deckargenren står sig stark bland lyssnarna. Förra årets vinnare Sofie Sarenbrant som är nominerad igen får konkurrens från flera som är med för första gången. Nu har BookBeats användare under ett par veckors tid sista chansen att lyssna på och ge toppbetyg till sina favoritdeckare innan vi utser vinnare.

Det blir andra gången som Crimetime Göteborg och BookBeat delar ut priset tillsammans. Det baseras precis som förra året på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste böckerna från svenska deckarförfattare har varit under det senaste året. För att kvala in ska författaren ha släppt minst en deckare under det senaste året. De nominerade är de fem som ligger bäst till enligt dessa kriterier. Prisutdelningen sker 26 september.