Bonnier Audio, 2024-05-08

Foto: Gabriel Liljevall

Christian Unge: "Klubben är det roligaste jag någonsin gjort."

Vad gör samhällets allra rikaste när Porschen är inköpt, champagnen är uppdrucken och alla paradisöar är besökta? Det är frågeställningar som Christian Unge ville utforska i sin nya spänningsroman Klubben, som nyligen släppts. Klubben är den första delen i en serie om polisinspektör Hanna Mansour och utspelar sig i Stockholm.

Foto: Gabriel Liljevall

Christian Unge är överläkare och författare, har jobbat för Läkare utan gränser och skrivit både sakprosa och romaner, bland annat de uppmärksammade spänningsromanerna om den karismatiska läkaren Tekla Berg. Han har också skrivit självbiografin Har jag en dålig dag kanske någon dör  och En del av allt om relationen till sin pappa. Sen tio år driver han även den framgångsrika medicinska podden Ronden.

Christian Unge, som är mest känd för spänningsserien om akutläkaren Tekla, tar nu ett nytt kliv i sitt författarskap.

Christian Unge:

– Klubben är det roligaste jag någonsin skrivit. Temat har varit ”What if”, vad händer om ett gammalt kompisgäng drar igång en klubb för de allra rikaste, tar sig vatten över huvudet och sedan går allt åt helvete?”

– I Klubben får läsarna och lyssnarna ta del av ett nytt universum med helt vanliga människor som dras in i en kriminell värld de inte kan kontrollera.

Kan allt köpas för pengar?

En naken man dumpas på Stureplan i Stockholm och avlider kort därefter. Polisen kallar in alla resurser då den döde visar sig vara VD för världens största streamingtjänst. Kriminalkommissarie Hanna Mansouri har varit sjukskriven för utbrändhet, men slungas nu rakt in i den komplexa utredningen, samtidigt som hon kämpar med att hålla koll på sin brådmogna sextonåriga dotter, ett sönderfallande äktenskap och ett ansträngt förhållande till sina föräldrar.

Hanna och hennes kollegor på avdelningen för grova brott ställs inför en härva av småkriminella losers som tagit sig vatten över huvudet, internationella konstligor och kicksökande överklass.

Klubben är en virvlande spänningsroman med ett rikt och udda persongalleri.

Uppläsare: Mirja Turestedt