Bonnier Audio, 2023-01-31

BookTok-succén Det slutar med oss ska bli film

Colleen Hoover har blivit ett internationellt fenomen. Hon var närmast okänd tills hennes bok Det slutar med oss blev viral på TikTok. Med över 3 miljoner sålda böcker och översatt till 43 språk är Colleen Hoover en av de hetaste amerikanska författarna. Nu ska Det slutar med oss bli film. Rollerna görs av Blake Lively som Lily och Justin Baldoni som Ryle.

Ebba Östberg, publicistisk chef skönlitteratur:

– Vi är så många världen över som älskat den här boken, och tagit karaktärerna Lily och Atlas till våra hjärtan. Vi har skrattat och gråtit med dem, och naturligtvis har vi sett dem framför oss. Att nu få se dem ta form på vita duken tror jag att vi alla ser fram emot.

Läs mer på Deadline

Läs mer på ENews

Kärlek med förhinder

Lily, huvudpersonen i Det slutar med oss har inte alltid haft det helt lätt. Nu har hon lämnat den svåra tiden bakom sig och flyttat till Boston där hon fullföljt sin dröm och öppnat en egen blomsterhandel. När hon och kirurgen Ryles vägar korsas verkar hennes liv nästan för bra för att vara sant. Ryle är en komplex person, känslig, intelligent och väldigt svag för Lily. Samtidigt är han också självsäker, envis och kanske en smula arrogant.

När Lily tvingas ifrågasätta sitt förhållande med Ryle börjar hon tänka på Atlas. Han var hennes första kärlek och en viktig länk till hennes förflutna. När han plötsligt dyker upp i hennes liv igen, hotas allt Lily byggt upp med Ryle.

Boken har tilldelats Goodreads Choice Award.

Översättare Christina Mansicka • Uppläsare Gunilla Leining

Att gå vidare och våga älska

Lily och hennes exman Ryle har hittat ett sätt att samarbeta kring deras snart ettåriga dotter som fungerar. Så springer Lily in i sin första kärlek, Atlas, på stan. Alla känslor kommer tillbaka och den här gången kanske det ändå är deras tur. Två år har gått sedan de senast sågs och Lily tackar omedelbart ja när Atlas bjuder ut henne. Men hennes iver slocknar snabbt när hon tvingas inse att Ryle fortfarande har stort inflytande över hennes liv, trots att de är skilda. Och Atlas Corrigan är den man som han absolut inte vill ha i sin exfrus och sin dotters liv.

Lily och Atlas turas om att berätta vad som händer i Det börjar med oss – den fängslande uppföljare till succéromanen Det slutar med oss. För första gången avslöjas Atlas brutala historia, och frågan är om Lily verkligen är redo att gå vidare och våga älska.

Översättare Olga Falk • Uppläsare Ella Schartner

Regler är till för att brytas. Framförallt i kärlek

Tate Collins har inte tid med förhållanden. Hon är sjuksköterska och har just flyttat till San Francisco för att avsluta sin specialistutbildning.

Miles Archer vill aldrig älska igen. Han är pilot och Tates brors bästa kompis, men framför allt bär han på ett mörkt förflutet och en avgrundsdjup sorg.

När Tate hittar Miles stupfull utanför sin brors dörr hennes första kväll i den nya hemstaden, är det med andra ord inte direkt kärlek vid första ögonkastet. Ändå är det en början på någonting. Frågan är bara vad.

Översättare Cecilia Falk • Uppläsare Julia Dufvenius

Utkommer 1 mars

Fallon möter Ben samma dag hon ska flytta tvärs över landet. Deras sprakande attraktion och oerhörda kemi får dem att spendera hela sista dagen i Los Angeles tillsammans.

Eftersom de precis träffats och inte är redo för en distansrelation bestämmer de sig för att ses på samma plats, samma datum, varje år. Fallon flyttar till New York för att satsa på skådespelarkarriären hon tidigare varit tvungen att ge upp och Ben vill skriva en roman.

De kommer överens om att han ska skriva om deras möten och färdigställa sin bok. Så varje år ses de. Tills den dag Fallon börjar tvivla på om Ben är ärlig eller om han bara spelar en karaktär, för att få till den perfekta ploten i sin kärleksroman. Finns deras relation utan romanen och kan det bli en kärlekshistoria om den slutar med att någon får sitt hjärta krossat?

Översättare Susanne Nobel • Ella Schartner