Bonnier Audio, 2024-05-29

Foto: Peter Knutson

Bobby Oduncu prisas som Årets Storyteller 2024

Bobby Oduncu utnämndes till Årets Storyteller 2024 under Kvinnovations allra första event. Kvinnovation arbetar aktivt för att främja jämställdhet och inkludering i samhället. Läs mer om eventet och prisutdelningen.

Bobby Oduncu är i dag en av Sveriges mest eftertraktade frisörer. Vägen dit har dock varit allt annat än spikrak. Den har präglats av hat, hot, lång tids tystnad och lögner. I sin bok berättar han öppenhjärtigt om såväl succéer som sorger och förluster.

Uppväxten i Södertälje i en ortodoxt kristen familj präglas av stark gemenskap och strikta traditioner. Tidigt förstår Bobby att han är gay, det som kyrkan inpräntat i honom är oförlåtligt. När han tar modet till sig att komma ut vill delar av hans släkt, med hans djupt troende pappa i spetsen, inte acceptera det.

Hyllad tv-dokumentär

Who the fuck is Bobby? är en bok sprungen ur den hyllade tv-dokumentären med samma namn, om Bobby Oduncus liv och karriär i ett kändistätt Stockholm, om en son och en far som är på väg att förlora varandra, men också om hur en mamma väljer att stå upp för sin sons rätt att få leva det liv han själv har valt.

Boken är skriven tillsammans med Nisti Stêrk som är producent, manusförfattare och skådespelerska.

Sagt om boken

"… Denna starka skildring av en man som kämpar för sin rätt att älska den han vill älska innehåller det mesta … Det är relationerna och konflikten mellan olika sedvänjor men också gemenskapernas och traditionernas betydelse samt inte minst kärlekens kraft som står i centrum." Helhetsbetyg: 4, BTJ