Bonnier Audio, 2021-04-23

Björn Natthiko Lindeblad Årets röst 2021

Björn Natthiko Lindeblad tilldelas Sound Award i kategorin "Årets Röst 2021" för sin ljudbok Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk.

Motiveringen lyder:

Med stor närvaro, hjärta och mycket värme berör årets röst på riktigt.  En röst som verkligen trollbinder sin publik och fångar örat genom sin magi. Stort grattis Björn Natthiko Lindeblad, vinnare av Årets Röst 2021.

Om priset

Bauer Media och Resumé utser för fjärde året i rad Sound Award, en utmärkelse som syftar till att belöna och uppmärksamma kreativt ljud. Vinsten är att 30 000 kronor skänks i vinnarnas namn till MusikBojen som verkar för att utsatta barn och ungdomar får tillgång till musikterapi.

Om ljudboken

Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är idag en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut.

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

Boken är skriven i nära samarbete med Björns två vänner och kolleger Caroline Bankler och Navid Modiri.

Förord av Adyashanti är inläst av Ludvig Josephson.