Bonnier Audio, 2020-02-06

Foto: Peter Knutson

Årets HBTQ och Årets bok tilldelas Tobias Karlsson

Under måndagskvällen arrangerade tidningen QX sin årliga gala på Cirkus i Stockholm. Dansaren och författaren Tobias Karlsson tog hem två tunga priser, i kategorierna Årets bok och Årets HBTQ.

Tobias bok är en viktig och drabbande berättelse som i grunden handlar om känslan att inte höra till – en känsla väldigt många människor kan relatera till. Att QX läsare tagit den till sitt hjärta och att vi tillsammans med Tobias har fått ge ut den här berättelsen, gör oss mycket stolta och glada, säger Ebba Östberg, förläggare.

Inte alltid en dans på rosor

Inte alltid en dans på rosor berättar Tobias Karlsson äntligen sin drabbande historia! Tobias är killen som aldrig kände sig hemma bland fotbollskillarna, som hellre umgicks med tjejerna i klassen och därför kallades fjolla och bög. Genom dansen fick han stunder då han kunde glömma alla plågoandar och vara sitt sanna jag – men det var också dansen som gjorde honom extra utsatt i ett mindre samhälle där man inte fick sticka ut.

Tobias skildrar ärligt och naket vikten av att våga vara ärlig mot sig själv, vänskapens betydelse och hur man finner styrkan att gå vidare efter svåra händelser i livet. Med humor, självdistans och känsla berättar Tobias Karlsson om sitt liv och om dansen – och får oss alla att känna oss starkare.