Bonnier Audio, 2023-06-20

Foto: Fisher Studios

Amanda Hellberg aktuell med ny kärlek i nutida miljö

Rosengömman är första delen i Amanda Hellbergs nya romance-serie Silverfallen. Det blir kärlek, spänning och vänskap när Amanda tar med läsarna till sina barndomstrakter i Skövde.

Amanda Hellberg:

– Jag har fått så många positiva reaktioner på att serien utspelar sig i Skaraborg. Kanske känns det lite uppfriskande med omväxling från böcker som utspelar sig i storstäder, på kusten eller i fjälltrakter? Jag älskar min hembygd, den är kontrastrik med massor av vackra miljöer, och det är stor tyngdvikt på platserna.

Bokserien är redan såld till Tyskland och för Amanda, som sedan länge bor i Oxford med sin familj, blir det nu betydligt fler Sverigeresor inplanerade.

Amanda Hellberg växte upp i västgötska Varnhem och bodde där samt i Skara och Skövde under 25 år, innan hon lämnade Sverige för att studera. Men nu är det dags att återuppliva barndomens miljöer genom en ny romance-serie som kretsar runt en grupp väninnor som bor i Skaraborg.

När Rosengömman inleds är det sommarfest och Anna Sager och hennes tre närmsta vänner och grannar, Helena, Kim och Nadja, möts på det anrika hotellet Rosenlund utanför Skövde. På festen dyker en hotfull man upp som har kopplingar till alla fyra. När mannen sen försvinner spårlöst sätts polisen Daniel på fallet. Daniel, som Anna dessutom är förälskad i. Ju mer polisen utreder försvinnandet, desto mer hotar kvinnornas hemligheter att komma upp till ytan och omkullkasta tillvaron. Bakom villornas perfekta fasader finns djupa sprickor och frågan är om den ödesdigra sommarfesten kommer att förstöra väninnornas liv och deras band för alltid? Uppläsning av Julia Dufvenius.

John Häggblom, förläggare:

– När Amanda berättade att hon ville skriva en serie som förde tankarna till Desperate Housewives och Big Little Lies blev jag såklart eld och lågor. Och som hon skriver! Det här är riktigt bra – smart och smaskigt, med en både mörk och sexig underton.

Foto: Fisher Studios

Amanda Hellberg debuterade med skräckromanen Styggelsen som nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Sedan dess har hon skrivit spänningsromaner, barn- och ungdomsböcker och den älskade trilogin Ulltunasviten med de historiska böckerna Jul i rampljusJul i rubinrött och Jul i krinolin.

Amanda Hellberg:

– De nya böckerna ska vara som en dramaserie på bästa sändningstid där karaktärerna blir dina vänner. Mina historiska kärleksromaner var inspirerade av episka kostymfilmer och det är spännande att skriva mer modernt nu, även om kärlek och relationer fortfarande står i centrum. Rosengömman har jämförts med Nora Roberts, det är jättekul eftersom hon är en av världens populäraste författare med 400 miljoner sålda böcker.