Vårens ljudböcker 2019

Vårens lyssning inleder starkt i spänningens tecken. Maria Adolfsson följer upp fjorårets succé Felsteg med Stormvarning. Lyssnarfavoriten Johanna Mo är tillbaka med Svarta änkan – som utspelar sig i ett samtida Stockholm där det inte går att lita på någon. Tina Frennstedt är en ny gnistrande stjärna på deckarhimlen. Cold case. Försvunnen är den första delen i en serie inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen. Landet på andra sidan sundet bjuder på bladvändarläsning med Kastanjemannen av Søren Sveistrup – manusförfattaren och mannen bakom Brottet/The killing.

I mars välkomnar vi prisbelönta Christoffer Carlsson som i Järtecken skriver om Isak, pojken med järtecknet i sig och som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt. I Magnus Montelius Åtta månader avslöjar journalisten Nina Wedén utrikesministern som sexköpare.

På romanfronten återser vi Jonas Karlsson som i Regnmannen berättar om pensionerade regissören Ingmar. Han är änkeman och har återfått glädjen i tillvaron på egen hand genom att ägna tiden åt sin frus rosenträdgård. Små eldar överallt av Celeste Ng har legat på New York Times bästsäljarlista i nästan ett år. Den vann Goodreads Choice Awards pris för bästa roman 2017 och ska filmatiseras till teveserie med Reese Witherspoon och Kerry Washington.