Bonnier Audio, 2021-07-08

Foto: Gabriel Liljevall

Tina Frennstedts prisade Cold Case-deckare blir tv-serie

Tidigare i veckan utkom Cold Case: Skärseld, den tredje fristående delen i Tina Frennstedts hyllade deckarserie Cold Case. Böckerna är inspirerade av verkliga kalla fall och utspelar sig i Skåne. Nu är det även klart att det skånebaserade produktionsbolaget Anagram köpt rättigheterna för att utveckla böckerna till tv-serie.

Tina Frennstedt:

– Det känns så klart fantastiskt roligt att Anagram vill göra tv-serie av mitt manus. De gjorde dessutom en kanonserie av Tunna blå linjen. Det är också tryggt och skoj att de är skånebaserade och kan miljöerna där mina böcker utspelar sig.

Martin Persson, Exekutiv producent på Anagram:

– Vi fastnade tidigt för Tinas spännande berättelser som är lika emotionellt laddade som miljöspecifika. Berättelserna och de starka karaktärerna passar utmärkt att utveckla till långfilm och tv-serie.

John Häggblom, förläggare 

– Ända sedan den prisade debuten med Cold Case: Försvunnen har Tina Frennstedt stått för kriminalromaner av yttersta kvalitet. Med berättelsernas driv och karaktärernas trovärdighet är jag är inte alls förvånad att filmrättigheter har sålts och ser med spänning fram emot resultatet.

Cold Case: Skärseld, den tredje fristående delen, sätter en mordbrännare skräck i de boende på Österlen. På offrens utbrända hus hittar polisen siffror som man tror förövaren målat dit, och en överlevande kvinnas berättelse ger kriminalinspektör Tess Hjalmarsson en flashback till ett fall hon misslyckats med i början av sin karriär. Tillsammans med kollegan Marie Erling och profileraren Carsten Morris jagar Tess en gärningsman besatt av hämndbegär. Alla delar i Cold Case-serien är inspirerade av verkliga fall. De har sålt i över 100 000 exemplar enbart i Sverige och legat på den tyska topplistan.

Mer information om böckerna och pressbilder finns att ladda ner här.

Tina Frennstedt är en av Sveriges främsta kriminalreportrar med ett förflutet på flera stora tidningar och tv-produktioner. Hon har specialiserat sig på kalla fall och skildrar polisens arbete med stor trovärdighet. Hennes första bok om kriminalinspektör Tess Hjalmarsson, Cold Case: Försvunnen, belönades med Crimetime Award 2019 för Årets deckardebut.