Bonnier Audio, 2020-09-27

Succé för böckerna om familjen Bridgerton

Begär, maktkamp, överklass, hemligheter och kärlek – familjen Bridgertons värld är en beroendeframkallande sådan.

Viljestarka karaktärer, rapp dialog och glödande passion. Julia Quinns böcker har blivit en succé världen över, och nu har böckerna om familjen Bridgerton sålt i samtliga format 150 000 exemplar i Sverige. Den nyligen utkomna En oemotståndlig frestelse är den sjätte boken i serien.

Snart kommer Nexflix-serien som bygger på böckerna om familjen Bridgerton.

Foto: Roberto Filho

Julia Quinn har skrivit närmare 40 romaner, varav åtta ingår i den älskade serien om syskonen Bridgerton. Hennes böcker har legat överst på New York Times bestsellerlista och översatts till 30 språk. Den amerikanska romancedrottningen på härlig läsning: en blandning av Jane Austen och Bridget Jones.

Washington Post: ”Om du aldrig läst romance, börja här.”

Familjen Bridgerton har blivit en internationell bästsäljare och böckerna har onekligen fått många läsare att läsa och lyssna på romance.

Julia Quinn i en intervju om vad som gör en romancebok bra:

– Romanceböcker handlar till stor del om den känslomässiga resan och läsaren måste vara känslomässigt engagerad. Jag är känd för att skriva humoristiska böcker och får ofta frågan om hur man är rolig. Men jag varnar alltid för att offra känslorna till förmån för humorn. En rolig bok får dig att skratta, men en rolig bok som också tar tag i hjärtat kommer att stanna kvar hos dig för alltid.

Julia Quinn har studerat vid Harvard och påbörjade en läkarutbildning innan hon satsade på skrivande på heltid. Hon är bosatt med sin familj på den amerikanska västkusten

Premiär senare under hösten

Netflix-serien baserad på böckerna om Familjen Quinn förväntas ha premiär någon gång under året. Serien är i åtta delar och Julie Andrews gör rollen som Lady Whistledown, socitetsdamen med en svidande skvallerkolumn.

Romanförfattaren Simona Ahrnstedt presenterar böckerna i Pocketpodden – lyssna här

Välkommen in i familjen Bridgertons underbara värld

Serien består av åtta fristående böcker, varje bok med ett av syskonen Bridgerton i fokus:

  • Anthony
  • Benedict
  • Colin
  • Daphne
  • Eloise
  • Francesca
  • Gregory
  • Hyacinth

Familjen Bridgerton utspelar sig i det tidiga 1800-talets London, i en värld där klass och status är av yttersta vikt.

Uppläsare: Mirja Turestedt

Bok 6: En oemotståndlig frestelse

Michael Stirling är Londons mest ökände ungkarl som aldrig har haft några svårigheter att fånga en kvinnas uppmärksamhet. Men en dag möter han Francesca Bridgerton och blir för första gången i sitt liv handlöst förälskad. Men Francescas hjärta tillhör någon annan, så Michael är dömd till att vara olyckligt kär. Tills en dag då Francescas liv vänder helt och han äntligen får chansen att yttra sina känslor – frågan är om han vågar?

Bok 5: Ett minnesvärt frieri

När Eloise Bridgerton inleder en brevväxling med Sir Phillip för att beklaga hans frus plötsliga bortgång, anar ingen av dem vad det är början på. Phillip tror att Eloise är en huslig och anspråkslös ungmö i desperat behov av en man och frågar om hennes hand – barnen behöver ändå en ny mor. Eloise blir chockad, inte kan hon väl gifta sig med en man hon aldrig träffat? Eller kan hon det?

Bok 4: En oundviklig längtan

Penelope Featherington är den eviga ungmön och panelhönan som nästan smälter in i tapeten på Londonsocietetens fester. Samtidigt har hon varit hemligt förälskad i sin bästa väns storebror så länge hon kan minnas. Hon tror sig veta allt om Colin Bridgerton – tills hon råkar avslöja hans djupaste hemlighet, som får henne att tvivla på att hon känner honom alls.

Bok 3: En förtrollande hemlighet

Sophie Beckett är en oäkting. Det vet alla som jobbar på Penwood Park, även om de låtsas att hon enbart är grevens myndling. Men när greven skaffar en ny fru och sedan avlider, blir livet annorlunda för Sophie. Att Sophie skulle få chansen att smita in på Lady Bridgertons stora maskeradbal är därför någonting hon aldrig hade kunnat drömma om. I skydd av sin mask kan ingen avslöja hennes sanna klass och identitet, så när hon träffar Benedict Bridgerton bleknar verkligheten.

Bok 2: En oväntad förälskelse

Anthony Bridgerton är den mest eftertraktade mannen i Londons societet. Men ryktet säger att han aldrig kommer att gifta sig. Vad ingen vet är att han redan valt ut sin tillkommande. Edwina Sheffield är inte bara rar och behaglig utan också en av de vackraste unga kvinnorna i umgängeskretsen. Enda hindret är hennes syster Kate som är helt emot uppvaktningen. Kate vet precis vad Anthony är för sort – kvinnotjusare och partylejon.

Bok 1: En annorlunda allians

Daphne Bridgerton är både smart och vacker – ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när hennes brors bästa vän, hertig Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans tänker de ut en elegant plan: en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrarborta från Simon.