Bonnier Audio, 2019-04-04

Påfågelsommar: hemligheter, svek och förbjuden kärlek

Hannah Richells nya roman Påfågelsommar är en maffig och underhållande historia med mycket dramatik, kärlek och sorg i härlig engelsk landsbygdsmiljö. Uppläsare är etablerade Katarina Ewerlöf.

Röster om Påfågelsommar

”En härlig mix av hemligheter och svek gör Påfågelsommar av Hannah Richell till den perfekta semesterläsningen.” Good Housekeeping

”En otroligt stämningsfull roman som skickligt väver samman dåtid och nutid.  Red Online

”Ingen av oss är rakt igenom god eller ond och den aspekten av romanen är den starkaste och mest fängslande. Den metaforiska länken mellan det förfallna godset, personerna och deras hemligheter är elegant och snyggt genomförd.” Ausrom Today

Om Pågelsommar

Lillian känner sig instängd, som ett av alla vackra ting på godset Cloudesley. Äktenskapet med den mycket äldre Charles Oberon är olyckligt och hennes enda källa till glädje är styvsonen Albie. Tills en karismatisk konstnär anlitas av Charles för att bo hos dem över sommaren och dekorer ett rum – något som rubbar hela tillvaron och får enorma konsekvenser.

Många år senare kliver Lillians barnbarn Maggie över tröskeln till Cloudesley. Hon har återvänt från Australien, dit hon flydde hals över huvud efter ett stort kärlekssvek. Nu vill hon ta hand om den enda hon har, sin älskade gamla farmor, men hur ska det gå när huset förfaller, pengarna är slut och de är alldeles ensamma? Eller är de det? Tiden är inne att se sanningen i vitögat och konfronteras med det förflutna.

Om Hannah Richell

Hannah Richell, född i England, var under många år bosatt i Sydney. Hannah flyttade tillsammans med sina två små barn tillbaka till engelska sydkusten efter en personlig tragedi då hennes man omkom i en surfingolycka. Hannah Richell arbetade i bok- och filmbranschen innan hon debuterade som författare med Systrarna Tides sista sommar. Därefter följde följde Skuggan av ett år.