Bonnier Audio, 2019-08-26

Nomineringar till Crimetime Awards 2019 Årets Barndeckare

Årets Barndeckare delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Crimetime Awards instiftades 2015 med syftet att sprida kriminallitteraturens kraft. Årets prismottagare tillkännages den 28 september på Bokmässan i Göteborg.

Bland de nominerade är:

Helena Dahlgren, för Star Stable-serien om Ödesryttarna och senaste boken Legenden vaknar. Uppläsare Matilda Källström.

Petrus Dahlin och Johanna Kristiansson för rysarserien Läs på egen risk med senaste boken Vattenlandet. Uppläsare Angela Kovács.

Martin Widmark och Helena Willis för serien om LasseMajas Detektivbyrå, senast utkomna bok LasseMajas deckarhandbok. En novell ur boken finns i uppläsning av Johan Ulveson.

Om priset

Förutom berättelsens fängslande kraft bedömer juryn hur författaren har lyckats hitta sin publik och ser gärna att boken tillför något nytt till spänningsgenren. Utgivningen ska ha bidragit till att utveckla genren och till att öka barns intresse för böcker och läsning. Författaren ska ha utkommit med minst en bok under det senaste året. Vinnaren utses av en jury. Dessutom väger resultatet av läsarnas röster lika tungt som en juryröst.

Läs mer om priset, alla böcker och författare samt rösta på din favorit.

Legenden vaknar

En klassisk hästfantasybok med hisnande äventyr, hästar och magi i bästa bokslukarstil! Följ med Lisa, Alex, Linda och Anne när de upptäcker sina krafter och slungas ut på ett äventyr långt borta från vardagen i skola och stall. Onlinespelet Star Stable är världens snabbast växande datorspel om hästar, och har bara i Sverige 1 miljon registrerade spelare. I världen är de över 13 miljoner.

Vattenlandet

Tindra och Selma ska äntligen få besöka det underbara vattenlandet som alla i skolan pratar om. Tjejerna är ivriga, men också lite oroliga. Ryktet går nämligen att om man råkar kasta sig ner i fel vattenrutschkana kan man hamna i en hemlig, livsfarlig bassäng. Och där under ytan bor något stort, mörkt och hungrigt ... Vattenlandet är den fjärde fristående delen i ”Läs på egen risk!” - serien med riktigt läskiga vandringssägner för nybörjarläsarna.

LasseMajas deckhandbok

Sveriges mest kända deckarduo. I den här användbara handboken delar de för första gången med sig av sina bästa knep, så att du kan starta din egen detektivbyrå. Följ med bakom kulisserna och lär dig av mästarna hur man läser av en brottsplats, intervjuar vittnen, hittar försvunna föremål, skriver hemliga brev och spräcker alibin. Men först får du läsa den roliga novellen "En bra detektiv", där de busiga bröderna Bacon får lära sig om livet som deckare.