Bonnier Audio, 2019-08-23

Foto: Anna-Lena Ahlström, Ewa-Marie Rundquist

Nominerade till Crimetime Bookbeat Award Årets deckarförfattare

Mari Jungstedt och Lars Kepler är nominerade till Crimetime Bookbeat Award Årets deckarförfattare. Priset delas ut till en av fem nominerade deckarförfattare, vars böcker har varit populärast, haft högst genomsnittsbetyg och har lyssnats klart på i högsta grad.

BookBeat har plockat fram fem nominerade vars tre senaste böcker har varit mest populära under det senaste året. Sammanlagt har de nominerade författarnas böcker lyssnats på av 250 000 personer det senaste året.

Inläsare till Marie Jungstedts och Lars Keplers böcker är Katarina Ewerlöf respektive Jonas Malmsjö.

Mari Jungstedt och böckerna om Anders Knutas

Mari Jungstedt, en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare, har drivits av en stark skrivlust ända sedan debuten 2003. 15 år senare och över 5 miljoner sålda böcker är Gotland fortfarande lika fascinerande, och kärleken till skrivandet är lika stark. I samband med utgivningen av den senaste Knutas-boken Jag ser dig utkommer även de fjorton tidigare Knutas-böckerna i ny kostym.

Jag ser dig

Efter en slummer på en öde strand vaknar Frida upp på pojkvännens arm och gör en fasansfull upptäckt. Både han och kamraterna är döda. Hon är den enda överlevande. Vem ville ungdomarna så illa? Är någon ute efter att mörda studenter eller råkade de bara vara på fel plats vid fel tillfälle? Och varför undgick Frida mördaren.

Lars Kepler och böckerna om Joona Linna

Lars Kepler en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Som Lars Kepler har de skrivit kriminalromanerna Hypnotisören (2009), Paganinikontraktet (2010), Eldvittnet(2011), Sandmannen (2012), Stalker (2014), Kaninjägaren (2016) och Lazarus (2018) med polisen Joona Linna i huvudrollen. Böckerna har sålt fjorton miljoner exemplar i sextio länder. I år firar författarna 10-årsjubileum med en ny version av Hypnotisören. Tempot har pressats upp, kapitlen har stramats till, dialogen är omskriven, nya scener har tillkommit och Joona Linna har fått en större roll. Black edition är den nya officiella Hypnotisören.