Bonnier Audio, 2020-10-14

Lars Keplers Spegelmannen – en bok, två röster

Den efterlängtade åttonde delen i Lars Keplers serie om Joona Linna. Lars Kepler, som vid årsskiftet utnämndes till decenniets största deckarförfattare i Sverige, har sålt över 15 miljoner exemplar i fler än sextio länder.

I ljudboksversionen av Spegelmannen har man tagit ett helt nytt grepp och låtit två olika inläsare göra varsin inläsning av boken. Avsikten är att skapa en spegeleffekt och understryka känslan av att vad som helst kan hända.

Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril:

– Vi ville att Spegelmannen både skulle vara en hisnande thriller och en mörk, psykologisk labyrint. För oss är det väldigt spännande att lyssna på hur två olika temperament tolkar och lyfter fram känslan av livsfara.

Förutom Jonas Malmsjö som har läst in samtliga Lars Keplers tidigare succéromaner om Joona Linna har Gunilla Leining läst in en ytterligare version.

Isa Widerståhl, förlagschef Albert Bonniers Förlag:

– Vi har velat lyfta den spännande dualitet som finns i Spegelmannen, och har därför valt att låta göra två olika speglingar av texten i inläsningen. Lars Keplers serie om Joona Linna är otroligt uppskattad, inte minst hos ljudbokspubliken, och det är därför extra roligt att kunna använda bokens tematik för att erbjuda en bredare ljudupplevelse.

Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Som Lars Kepler har de skrivit kriminalromanerna Hypnotisören (2009), Paganinikontraktet (2010), Eldvittnet (2011), Sandmannen (2012), Stalker (2014), Kaninjägaren (2016) och Lazarus (2018) med polisen Joona Linna i huvudrollen. Den helt fristående thrillern Playground utkom 2015. 

Försäljning

I kategorin skönlitteratur som inkluderar både svenska och översatta böcker har Lars Kepler både fler förstaplaceringar (4) och fler placeringar totalt (13) på Svensk Bokhandels & Bokinfos tio-i-topp-listor över bokbranschens gemensamma årsförsäljning än någon annan författare. Vid en sammanräkning av samtliga kategorier; skönlitteratur, facklitteratur, barn- och ungdomslitteratur, pocket, ljudböcker och e-böcker; har Lars Kepler flest förstaplaceringar (7) och flest placeringar totalt (38) på Svensk Bokhandels & Bokinfos tio-i-topp-listor över bokbranschens gemensamma årsförsäljning. (Källa: Svenska Förläggareföreningens listor)

För mer information:

Théresè Cederblad, mediakontakt • therese.cederblad@bonnierforlagen.se • 070 726 59 00