Bonnier Audio, 2019-08-05

Foto: Stefan Tell

Kung Pow – 100% action, äventyr och humor

Ola Lindholm och Johan Lindqvist bjuder på underhållning, humor och action i sin nya serie. Författarduon är barndomsvänner och skriver för första gången tillsammans. I slutet av augusti finns de två första böckerna Kung Pow. Dödens dal och Kung Pow. Game over tillgängliga för läsarna. Uppläsning av Fredde Granberg.

Världens farligaste och hemligast kampsport har gett namnet till boken

I alla tider har det funnit brottslingar och i alla tider har det funnits de som bekämpat brottsligheten och stått upp för rättvisan. Men aldrig förr har världen haft ett lik mäktigt vapen som gänget på Avdelning 33 på internationella polisens Ipols högkvarter. Tolvårige Sam har tränats upp till att bli en av världens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mästaren Ju och datageniet Aisha arbetar trion för att sätta käppar i hjulet för världens onda krafter. Och det blir många käppar, för skurkarna finns överallt ibland oss.

Ola och Johan om inspirationen till den nya serien

– Vi ville skriva något vi själva hade älskat att läsa som barn. Något med väldigt låga trösklar och mycket fart. Det skulle vara lustfyllt och kul att skriva och lustfyllt och kul att läsa. Vi tycker vi lyckats med det! Vi har haft oerhört kul när vi skrivit.

Vill frälsa de barn som har svårt för läsning

Ola och Johan vill nå de barn som tycker att läsa böcker är både svårt och jobbigt. Kung Pow-böckerna ska fungera som en brygga över till längre och mer avancerade texter. Varför är det då så viktigt att barn läser? – För att ge dem optimala förutsättningar för att lyckas med det de vill klara av under sina liv. Det, och tusen andra saker. Det är helt enkelt bättre att ha ett samhälle med belästa människor än ett utan, säger Ola och Johan.

Lång erfarenhet av att skriva för teve

Både Ola och Johan har lång erfarenhet av att skapa tv-program. Vad har de då tagit med sin in i berättandet från tv-formatet? – Tempot och förmågan att berätta något ganska snabbt. Böckerna är väldigt raka och rena i berättandet. Vi litar stenhårt på att läsarnas hjärnor skapar de bilder som behövs för att böckerna ska bli rent filmiska.

Dödens dal • Game over

Dödens dal

Gör dig redo för en episk fajt i den djupa djungeln! Häng med när Sam, Aisha och Mästare Ju tvingas kämpa mot den fruktansvärda mördarmaskinen Wilden med sina 700 stridstränade gorillor. Kommer avdelning 33 krossa ännu en motståndare? Kommer Sam levande ur Dödens dal? Kommer Mästare Jus telefonbatteri ta slut?

Game over

Århundradets spel är här! Världens starkaste AI-program, Wasabee, har utmanat hela mänskligheten på ett slutgiltigt game. När Wasabee förvandlar varje fordon, varje maskin och varenda dator till ett dödligt vapen står Sam, Aisha och Mästare Ju inför en fasansfull motståndare som finns överallt! Kommer Sam besegra de gigantiska robotarna i Seoul? Kommer de hinna rädda världen innan det är försent? Men viktigast av allt; kommer Mästare Ju att överleva sin spelabstinens när han förbjudits att använda sin mobil?