Bonnier Audio, 2024-02-01

Foto: Jarli & Jordan

Jo Nesbø nomineras till prestigefyllt danskt e- och ljudbokspris

Den norske författaren Jo Nesbø nomineras till det danska priset Mofibo Awards för spänningsromanen Blodmåne. Priset delas ut till bästa e- och ljudbok. Blodmåne nomineras i kategorin Bästa översatta roman. Boken är även nominerad i Storytel Awards 2024 i kategorin spänning.

Om Blodmåne

Efter att hans liv slagits till spillror hemma i Norge, befinner sig Harry Hole i Los Angeles för att dricka sig till döds. Men planen störs när hans vän, en bedagad filmstjärna, börjar jagas av en knarkkartell som hon lånat pengar av. Samtidigt i Oslo står polisen handfallen i sin utredning om två försvunna kvinnor. När en av dem hittas mördad riktas misstankarna mot en känd fastighetskung, som för att bevisa sin oskuld lejer Harry Hole som privatspanare – till polisens förtret. Tiden är knapp. I Mexiko väntar kartellen på sina pengar, och i Oslo förbereder sig en svårfångad hämnare för fler dåd. Ett team av vinddrivna existenser blir Harrys stöd i jakten på sanningen. Men spåren efter mördaren är få, och snart skymtar blodmånen över staden.

Översättning av Per Olaisen. Uppläsning av Jonas Malmsjö

Om Jo Nesbø

Jo Nesbø är Norges genom tiderna mest framgångsrike spänningsförfattare, flerfaldigt prisbelönt för sina kriminalromaner. Hans böcker har sålt i över 55 miljoner exemplar världen över, och översatts till mer än 50 språk. Förutom den oerhört populära bokserien om Harry Hole, har Nesbø tolkat Shakespeare, skrivit flera hyllade novellsamlingar och fristående spänningsromaner. Blodmåne är den trettonde boken om Harry Hole. Den nominerads även till Svenska Deckarakademins pris Årets bästa översatta roman. I augusti utkommer Nesbøs nya bok Natthuset.