Bonnier Audio, 2021-04-29

Jag kan ha fel belönas med ljudbokspris

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk av Björn Natthiko, Caroline Bankler och Navid Modiri tilldelas Storytel Awards 2021 i kategorin fakta. Priset tillkännagavs vid  Storytel Awards digitala gala.

Motiveringen lyder:

"Björn Natthiko Lindeblads Jag kan ha fel är visserligen inte en fackbok i traditionell bemärkelse, men det är en självbiografisk berättelse som berör och väcker tankar om livets stora frågor. Författarens sårbara, modiga och humoristiska inläsning ger lyssnaren en stark och unik upplevelse. Av de tre titlar som juryn hade att ta ställning till var Björn Natthiko Lindeblads ”Jag kan ha fel”, skriven tillsammans med Caroline Bankler och Navid Modiri, det självklara valet."

Om ljudboken

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är idag en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut.

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

Boken är skriven i nära samarbete med Björns två vänner och kolleger Caroline Bankler och Navid Modiri.

Förord av Adyashanti är inläst av Ludvig Josephson. Boken finns även som tryckt bok och som e-bok.