Bonnier Audio, 2019-12-05

En bur av guld – Årets mest lyssnade bok på Bookbeat

Författarfenomenet Camilla Läckberg är i topp både för årets mest lyssnade bok och som årets mest lyssnade författare hos BookBeat 2019 vilket gjorde henne till dubbel vinnare meddelar BookBeat.

 Jag blir oerhört glad över detta. Att så många har lyssnat på Fayes berättelse – i bilen, i kollektivtrafiken, vid diskberget, under promenaden eller lördagsstädningen – är helt fantastiskt. Det känns väldigt fint att med mina böcker kunna hålla människor sällskap. Tack!, säger Camilla Läckberg.

En bur av guld lanserades våren 2019 och är en helt ny serie av Camilla Läckberg. En drabbande och kritikerrosad roman om en kvinna som blir bedragen och utnyttjad, men tar kontroll över sitt eget öde.

Uppläsare är Mirja Turestedt.

 – Jag har aldrig utmanat mig själv så mycket som författare. Faye och En bur av guld är inte likt något annat jag skrivit. Detta är inte en del av Fjällbackaserien och Faye är – tro mig – verkligen inte Erica Falck. Faye är en kvinna som jag beundrar och som jag älskar, men hon är också komplicerad. Och hon har ett mörker som kvinnor inte alltid tillåts visa – jag ser delar av alla kvinnor jag någonsin känt i henne. En bur av guld är en spänningsroman om hämnd, svek och upprättelse. Och om kamp och systerskap, säger Camilla.

Ord från förläggaren

 – Vi på förlaget är inte det minsta förvånade över att berättelsen om Faye tagit Sverige och världen med storm och att lyssnare såväl som läsare älskat den – det är en sjukt spännande bladvändare, men också en modern historia som hakar i flera av de senaste årens viktigaste samtal, säger Ebba Östberg som är ansvarig förläggare för skönlitteratur på Ester Bonnier.

 – Just nu jobbar vi med uppföljaren till En bur av guld som vi är mycket exalterade över, fortsätter Ebba.

En bur av guld i storpocket lanseras i januari, pocketboken i mars. Fortsättningen på En bur av guld utkommer under 2020.