Bonnier Audio, 2019-11-24

Camilla Grebe prisas för årets bästa kriminalroman

Svenska Deckarakademin har utsett Camilla Grebe och hennes bok Skuggjägaren till årets bästa kriminalroman med motiveringen:En elegant komponerad polisroman med kvinnohistoriskt perspektiv. Priset, som kallas Den gyllene kofoten, överlämnades till Grebe under en utdelning på Deckarbiblioteket vid Eskilstuna stadsbibliotek.

Uppläsare är Katarina Ewerlöf.

Om boken

En februarinatt 1944 hittas en död kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. Trettio år senare hittas ytterligare en kvinna mördad i en sömnig Stockholmsförort. Det bisarra tillvägagångssättet är detsamma. Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet – Britt-Marie på 1970-talet, Hanne på 1980-talet och Malin, som är verksam idag.

Om Camilla Grebe

Camilla Grebe är född 1968 och bor i Stockholm. Hon är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan och var bl.a. med och startade ljudboksförlaget StorySide samt har arbetat som marknadsdirektör på Lernia och som vd för Vin & Sprits dotterbolag Amfora Vinhus. Grebes kriminalroman Husdjuret utsågs 2017 till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademien.

Om Katarina Ewerlöf

Katarina Ewerlöf, född 28 december 1959 i Karlskrona, är en svensk skådespelerska utbildad på Scenskolan och har arbetat på Dramaten. Ewerlöf är numera knuten till Stockholms Stadsteater, där hon spelat flera ledande roller. Hon har medverkat i flera svenska filmer, till exempel Tomten är far till alla barnen som hon fick en guldbagge för i kategorin bästa kvinnliga huvudroll.