Bonnier Audio, 2019-05-23

Foto: Ewa-Marie Rundquist

10-årsjubilerande Lars Kepler firar med ny version av Hypnotisören

2009 inledde kriminalromanen Hypnotisören ett av Skandinaviens mest framgångsrika författarskap någonsin. Denna labyrintiska thriller som börjar med att Joona Linna tar hjälp av hypnotisören Erik Maria Bark för att förhöra ett svårt skadat vittne har hittills kommit ut i sextio länder.


Nu har författarna skrivit om Hypnotisören för att fira 10-årsjubiléet. Meningen är att Black Edition ska återspegla hur mycket Lars Kepler har utvecklats som thrillerförfattare sedan debuten. Tempot har pressats upp, kapitlen har stramats till, dialogen är omskriven, nya scener har tillkommit och Joona Linna har fått en större roll. Black Edition är den nya officiella Hypnotisören. Inläsning av Jonas Malmsjö

Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Som Lars Kepler har de skrivit Hypnotisören (2009), Paganinikontraktet (2010), Eldvittnet (2011), Sandmannen (2012), Stalker (2014), Kaninjägaren (2016) och Lazarus (2018) med polisen Joona Linna i huvudrollen. Den helt fristående thrillern Playground utkom 2015. Lars Kepler har sålt fjorton miljoner exemplar i sextio länder.

Utgivnings- och recensionsdag: 11 juni 2019

Läs mer på SelmaStories.

Kontakt

Thérèse Cederblad
 • therese.cederblad@bonnierforlagen.se