Våra Ljudböcker
Alla titlar
Ämnesområden
Den stora verklighetsflykten
av Lars Vasa Johansson
Som trollkarl kan Anton lösa upp invecklade knutar med ena handen bakom ryggen. Som människa kan han knappt köpa en kopp kaffe utan att hamna i trassel. Han borde egentligen vara nöjd med det mesta, men ibland kan han inte låta bli att tänka på barndomsvännerna Sebastian och Charlotta. Hur tusentals människor betalar dyrt för att se deras spektakulära trollerishow samtidigt som han själv uppträder på trista servicehus. Ibland är livet förbannat orättvist.

På sin turné genom Västergötland kör Anton till råga på allt rakt in i en soffa vid Tivedens nationalpark. I sitt sökande efter hjälp går han vilse i skogen och upptäcker att Tiveden kryllar av väsen och övernaturliga fenomen. Anton blir ofrivilligt indragen i en urgammal kamp mellan gott och ont där hans egen personlighet visar sig vara hans värsta fiende.

Den stora verklighetsflykten är en bitsk feelgoodroman om vänskap, avundsjuka, kärlek och vådan av att inte plocka blommor åt oknytt."Berättad med en hejdundrade charm och gott humör." Tara"En bitter losertrollkarl vars karriär utgörs av beiga korttrick på ålderdomshem dras in i en härva av äkta trolldom ... En Fredrik Backman goes Gandalf kan man säga ..." M-Magasin"Det är en av de mest udda historier jag har läst... Det är dessutom en bok som smyger sig på sin läsare. I början är det en munter skröna, men gradvis händer det något. Man kan säkert läsa ’Den stora verklighetsflykten’ enbart som förströelse (enbart som verklighetsflykt!), men det finns mer under ytan för den som är intresserad." Dagens Nyheter"Den stora verklighetsflykten är en rolig bok. Ibland kan roliga böcker vara lite väl ’roliga’, men Lars Vasa Johansson lyckas hålla rätt balans mellan buskis, slapstick och missnöje. Jag gillar också det stråk av barndomssorg som finns genom hela romanen och som ger lagom motvikt till humorn och fantasifullheten." Borås Tidning"Tänk dig om Jonas Jonasson och John Ajvide Lindqvist fick ett oäkta kärleksbarn tillsammans…Eller skulle du vara nyfiken på vad som hade hänt om Fredrik Backman, p.g.a. ett kontorstekniskt misstag, skulle fått skriva manus till säsong två av SVT:s troll-thriller Jordskott? /…/ Det här är rejält skruvat. Och riktigt kul." Johan Zillén, Akademibokhandeln


Genre:
Skönlitteratur: allmänt
Speltid:
10 tim 9 min
Recensionsdatum:
2016-02-10
KÖP

Bonnier Audio | Box 3159, 103 63 Stockholm | Besöksadress: Sveavägen 56
info@bonnieraudio.se | Telefon 08-696 87 60| Fax 08-696 87 57

Upptäck mer på nätet

 

Stäng popupfönstret

Bildmaterial ur

av

Klicka på bilden för nedladdning av högupplöst bild!


« »

Får endast publiceras i anslutning
till redaktionellt material om .

Fotograf/copyrightinnehavare måste anges
i anslutning till bilden vid publicering.

Vid all annan användning av bilden kontakta
först

The picture cannot be used without a copyright request.
Please contact

Stäng popupfönstret

Pressbilder på

Klicka på bilden för nedladdning av högupplöst bild!


« »

Får endast publiceras i anslutning
till redaktionellt material om .

Copyrightinnehavare/fotograf måste anges
i anslutning till bilden vid publicering.

Vid all annan användning av bilden kontakta
först

The picture cannot be used without a copyright request.
Please contact

Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret

Close this notice
Warning!
Du använder en gammal webbläsare
För att se denna webbplats korrekt måste du uppgradera till en nyare webbläsare.
Get Firefox 3.5
Get Internet Explorer 8
Get Safari 4
Get Google Chrome